marți, 24 noiembrie 2009

Teoria "totului"




Am vizionat pe Discovery o emisiune despre marele fizician Stephen Hawking şi încercarea sa de-o viaţă de a descoperi o teorie care să unească teoria relativităţii cu mecanica cuantică. Mi s-a părut fascinant! În mod ironic, s-ar părea că o teorie unificatoare cât de cât valabilă au descoperit-o alţi doi fizicieni, numind-o "teoria corzilor" ("string theory").
Tot în emisiunea rescpectivă, a fost pentru prima oară când fizicienii au recunocut oficial că LHC, acceleratorul de particule de la Geneva, ar putea să genereze micro-găuri negre. ne-au liniştit susţinând că se vor evapora instantaneu... V-aţi liniştit?
Ca să mă clarific, am fugit pe Wikipedia să văd cum stau lucrurile cu teoria corzilor...

Teoria Corzilor este redenumită Teoria Supercorzilor, dar în esenţă ambele denumiri semnifică acelaşi lucru.



  • Până în prezent sunt cunoscute cinci modele viabile care nu au anomalii şi care sunt consistente într-un spaţiu fizic cu zece dimensiuni, una temporală şi nouă spaţiale. Se crede că aceste cinci teorii nu reprezintă altceva decât diverse manifestari ale Teoriei M (M-theory).
În teoria stringurilor particulele elementare sunt alcătuite din stringuri (corzi sau sfori) aflate sub excitaţie. Stringurile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste stringuri nu sunt prinse de un suport, ele plutesc in spaţiu-timp. Tensiunea stringurilor este dată de cantitatea 1 / (2πα'), unde α' este egal cu pătratul lungimii stringurilor. Dacă teoria stringurilor este o teoria a gravităţii cuantice, atunci mărimea medie a unui string trebuie să fie aproximativă cu lungimea Planck, care este egală cu aproximativ 10-33 cm.




  • Stringurile pot fi inchise (sunt ca o bucată de sfoară sub formă de cerc) sau deschise (ca o bucată de sfoară), cele deschise se pot inchide si ele devenind inchise. Aceste stringuri interacţionează unele cu altele in spaţiu şi timp rezultând particule elementare. Diferitele forme de interacţiune dintre stringuri dau proprietăţile fizice ale particulei.




  • Pentru introducerea fermionilor in această teorie trebuie să existe o simetrie speciala numită supersimetria. Supersimetria înseamnă că oricărui boson îi corespunde un fermion. Deci supersimetria face o legătură între bosoni şi fermioni. Din păcate această supersimetrie (cuplu boson-fermion) nu a fost observată in experimente efectuate în acceleratoare de particule (acceleratoare de particule: acceleratoare liniare, ciclotron, betatron).


Universul nostru este format din 4 dimensiuni: sus-jos, fata-spate, stanga-dreapta si timpul. Restul, pana la 11 nu le percepem, 6 fiind infasurate iar una le contine pe cele 10. Universul nostru se afla pe o membrana infinita in lungime, dar foarte ingusta. Ciocnirea dintre membrana ce contine universul nostru si cea a unui univers paralel a dus la Big Bang.



miercuri, 11 noiembrie 2009

Praf minune, chiar există!




'Premiera


Oamenii de stiinta americani au facut o descoperire revolutionara, dupa ce au reusit sa regenereze degetul retezat al unui barbat in varsta de 69 de ani, folosind "o pulbere magica - Pixie", obtinuta din vezica urinara a porcului, relateaza BBC.

Lee Spievack, un vanzator din Cincinnati, a ramas fara o bucata dintr-un deget, aceasta fiindu-i retezata in urma cu trei ani de elicea unui avion.

Doctorul Alan Speivak, fratele victimei, i-a trimis acestuia un praf pentru a vindeca degetul retezat. Alan este fost chirurg la Harvard si in prezent cercetator in solutii de regenerare medicala.

Timp de zece zile, Lee si-a pus praful pe deget si a observat ca acesta prezenta semne vizibile de regenerare. "In fiecare zi vedeam cum situatia se imbunatateste", a marturisit pacientul.

Dupa o luna de zile, fenomenul de vindecare a prins amploare. "Praful magic" a fost creat in laboratorul doctorului Stephen Badylak de la Universitatea din Pittsburg.

Secretul uimitoarei regenerari este pulberea pe care vanzatorul din Cincinnati o numeste "praf magic". Cunoscuta de oamenii de stiinta ca matrice extracelulara, bogata in colagen, proteina care confera pielii fermitate si elasticitate, pulberea este obtinuta din pisarea vezicii de porc, uscata in prealabil.

Initial, ea fost creata pentru regenerarea ligamentelor deteriorate ale cailor.

Desi nu este inca foarte clar cum actioneaza miraculoasa pudra, descoperitorii ei spun ca ea activeaza procesul natural de vindecare a corpului aflat in stare latenta, trimitand semnale care accelereaza vindecarea si regenerarea tesuturilor.

Descoperirea a trezit interesul oficialilor din armata americana, care doresc sa foloseasca acest praf pentru a regenera degetele soldatilor raniti in Irak sau Afganistan.

Pacientii vor suferi o interventie chirurgicala pentru a redeschide rana, pe locul careia sa se presare pulberea, a spus doctorul Stephen Badylak.

Acestia spera ca regenerarea sa fie suficient de serioasa pentru a permite pacientilor sa foloseasca periuta de dinti sau sa apese un buton, de exemplu.

Alti beneficiari ai matricei, spun medicii, ar putea fi persoanele care au suferit arsuri grave si care astfel isi pot recapata un aspect normal al pielii.

Pe de alta parte, criticii se tem ca folosirea matricei ar putea conduce la crestere riscului de cancer.

Cercetatorii din Pittsburgh spun insa ca asa-zisa pulbere magica este o descoperie remarcabila, care poate salva nenumarate vieti.

"Cred ca in zece ani vom putea regenera chiar si oase si tesuturile din jurul acestor oase. Este un pas remarcabil inspre regenerarea unui intreg membru," a spus doctorul Badylak.

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

DROPA



Extraterestrii din China
O echipa de cercetatori chinezi a inceput de curind sa studieze o misterioasa piramida descoperita in indepartata provincie Qinghai, despre care legendele locale afirma ca ar fi o straveche baza de lansare a navelor, parasita de extraterestri.
Piramida este strabatuta de numeroase canale...
Conform istorisirilor dezvaluite de o agentie de presa chineza, misterioasa piramida se afla in muntii Baigong, intr-o zona extrem de dificila si, desigur, nelocuita. Toti cei care au avut ocazia sa o vada au spus ca ea are trei deschizaturi de forma triunghiulara pe partea din fata.
Structura ei este alcatuita din canale de comunicatii de culoare rosie care strabat muntele pina la lacul cu apa sarata din apropiere. In zona pot fi intilnite bucati de fier ruginite, canale si stinci de forme ciudate.
Ca si in celelalte tari, cercetarile sint secrete...
Guvernul chinez a permis investigarea stiintifica a zonei, in cel mai mare secret, pentru a stabili daca, intr-adevar, posibile OZN-uri si fiinte extraterestre si-ar fi facut acolo o baza de lansare a navelor lor spre constelatii indepartate.
Zvonurile despre eventualele intilniri clandestine intre personalul militar si vizitatorii de pe alte planete au fost negate oficial de toate tarile lumii.
Recent, presedintele Bush a extins statutul de top secret al controversatei zone 51 din Nevada, unde, zvonurile spun, ar fi fost adusa o nava extraterestra care s-a prabusit, a fost reasamblata si chiar s-au facut teste de zbor.
Arheologul a descoperit mormintele unor fiinte ciudate...
Vechea cortina rosie a Chinei a servit ani de zile pentru a pastra in intuneric pentru intreaga lume cultura si civilizatia acestei natiuni. Acum, iata ca apar unele povesti surprinzatoare, care permit inlaturarea umbrei care se asternuse peste istoria posibilelor intilniri in zona, cu civilizatiile extraterestre.
Iata, spre exemplu, povestea unui arheolog, pe nume Chin Pu, care in 1937 a descoperit un straniu aliniament al mormintelor in muntii Baian Kara, in apropiere de granita cu Tibetul. In morminte se aflau scheletele firave ale unor fiinte care aveau cranii neobisnuit de mari. In apropiere a mai fost descoperita si o pestera in interiorul careia erau desenate fiinte ciudate ce purtau coifuri.
Descoperirea discurilor de piatra a marcat un nou inceput al cercetarilor...
In 1963, cercetatorii au gasit primul dintre cele 716 discuri de piatra marcate foarte fin cu ceva ce parea a fi o scriere.
Pietrele erau foarte grele, confectionate din granit cu o mare concentratie de cobalt si alte metale. Inscriptiile erau atit de fine incit au necesitat utilizarea unei lupe puternice pentru a fi examinate. Discurile aveau aproximativ 18 centimetri in diametru si 6-8 centimetri grosime. In centru erau gaurite, iar pe fete aveau gravate santuri fine in spirala, de la centru spre margine, precum discurile de pick-up.
Populatia Dropa - stravechii extraterestri stabiliti pe Pamint...
Aceste discuri au stat depozitate mai bine de 20 de ani in Universitatea din Beijing, pina ce profesorul Tsum Nui s-a apucat sa le cerceteze, in speranta ca va putea descifra scrisul. El a fost uluit sa afle ca discurile ascundeau povestea unui popor extraterestru, numit Dropa, care a venit pe planeta noastra acum mai bine de 12.000 de ani. Nava lor s-a prabusit si ei nu au mai putut pleca pe planeta lor.
Povestea spune ca Dropa se asteptau sa se imprieteneasca cu localnicii, dar, probabil din cauza faptului ca aratau ciudat, acestia i-au vinat si multi au fost ucisi.
Triburi de pigmei cu pielea galbena si capete mari traiesc azi in China...
Este clar ca unii Dropa au supravietuit si descendentii lor inca mai pot fi intilniti in zona in zilele noastre. Exista doua triburi de oameni care-si spun Dropa si Han. Se spune ca acestia nu sint la origine nici chinezi, nici tibetani.
Populatia din ambele triburi este de statura mica, adultii masurind intre 1,10 metri si 1,40 metri inaltime, au pielea galbena, corpul uscativ si capete disproportionat de mari, cu ochi mari si irisul de un albastru pal.
Urmele trecerii extraterestrilor apar in mituri si in pictograme...
Handorf M. a cercetat evenimentele OZN din China si a studiat povestile referitoare la populatia Dropa, piramida alba de la Xian si numeroase alte constructii vechi din China. El si-a extins apoi cercetarile si in Tibet, Mongolia si chiar in Japonia.
In concluziile sale, publicate intr-o carte: Intilniri OZN in estul indepartat, din antichitate pina in prezent, se afirma ca acolo s-ar afla urme clare ale trecerii extraterestrilor, in special in mituri si in pictogramele care zugravesc masini zburatoare.
Povestile, in special cele referitoare la populatia Dropa, au fost exacte si astfel exista o dovada evidenta atit a aparitiei extraterestrilor pe planeta noastra inca din vremuri indepartate, cit si a faptului ca ei inca traiesc printre noi. E posibil ca populatia Dropa sa fi venit mai tirziu.
Se pare ca trebuie sa ne cautam originile in spatiu...
El sugereaza insa ca forma humanoida este comuna in existenta tridimensionala, iar faptul ca oamenii apar in atitea varietati de culoare, infatisare, atitea rase diferite cu modele fizice clar definite, sugereaza ideea ca multi dintre noi, daca nu chiar toti, provin din vechii extraterestri care ne-au vizitat planeta.
Originile noastre pot fi in spatiu si nu in amoebe, asa cum sustine teoria evolutionista...




Sursa: infospeciale

miercuri, 4 noiembrie 2009

Scriere veche




Dumitru Ionita este doctor in istorie, filosofie si drept international. Locuieste in Farcasa si activeaza ca profesor de stiinte socio-umane la liceul din Borca. În palmaresul descoperirilor sale - pe care, de altfel, le-a si strâns intr-o impresionanta si inestimabila colectie - sunt incluse sceptrul voievodal ceremonial al lui Stefan cel Mare, sigiliul din aur al lui Cuza, icoana lui Daniil Sihastru, paftalele lui Petru Rares, blazonul familial al domnitorului Mihail Sturdza si harta cartografului Ortelius, in care apare pentru prima oara Dacia pe globul pamântesc. Pentru activitatea sa stiintifica, arheologica si publicistica, Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara i-a conferit profesorului Ionita un „Hrisov al recunostintei”, distinctie cu care foarte putine persoane din tara se pot lauda. In ultima vreme, profesorul Ionita si-a concentrat aria cercetarilor sale in arealul locului de bastina, convins fiind ca acesta ascunde comori istorice care abia asteapta sa fie scoase la iveala. Convingerea sa a inceput sa fie confirmata in momentul in care, pe raza localitatii Farcasa, a descoperit o conducta medievala de aductiune a apei, construita din olane de ceramica, cea mai lunga de acest tip din tara. Nu dupa mult timp, in situl arheologic deschis la poalele Ceahlaului, in punctul denumit Vadu Rau, profesorul a gasit nu mai putin de 120 de tablite din lut ars, inscriptionate cu simboluri protoliterate - imagini reprezentând forme primitive de scriere ale populatiei din perioada neolitica. Tablitele protoliterate descoperite de profesorul Ionita s-au dovedit a data din perioada anilor 5.500 inainte de Hristos si sunt identice, ca forma si mod de exprimare, cu cele din anticul Sumer si din Insula Pastelui. Deosebirea este insa aceea ca tablitele sumeriene, considerate actualmente a constitui prima forma de scriere din istoria omenirii, sunt cu cel putin 1.000 de ani mai noi decât cele descoperite la Farcasa. „Acest lucru dovedeste, in mod indiscutabil, faptul ca primele scrieri din lume au aparut la noi, si nu in alta parte a globului pamântesc”, a afirmat istoricul Ionita. El a mai spus ca va face toate demersurile pentru a ni se recunoaste acest lucru pe plan international.Piatra misterioasa de pe Valea BistriteiCercetarile profesorului Ionita in Muntii Neamtului au dus, recent, la descoperirea unei pietre imense, inscriptionata cu un amestec de simboluri misterioase si de litere apartinând unui alfabet vechi de peste o mie de ani. „Descoperirea a fost facuta pe Valea Bistritei, respectiv in zona unei trecatori de pe masivul Goia. Piatra este incizata cu o scriere care se deruleaza pe registre semicirculare, iar simbolurile, precum si literele care apartin alfabetului glagolitic si, partial, celui slavon vechi, au dimensiuni de 10-15 centimetri”, a relatat profesorul Ionita. Scrierea glagolitica a aparut in secolul al IX-lea (dupa unele opinii chiar cu mult inainte de aceasta data) si este constituita dintr-un amestec de litere grecesti si arabe. Alfabetul glagolitic a fost folosit in anii 800 de fratii Chiril si Metodiu, care l-au adaptat limbii slavone transformându-l in cunoscutul alfabet chirilic pe care l-au utilizat, mai apoi, pentru a traduce Scriptura si Liturghia din limbile greaca si latina. In anul 1717, tarul Petru cel Mare, aflat in vizita la catedrala din Rheims, a descoperit un fapt uimitor: regii Frantei erau incoronati, de sute de ani, depunând juramântul pe o Evanghelie scrisa partial in limbaj glagolitic, mostenita de la primul rege francez crestinat, Clovis. Tarul Petru a descifrat cu usurinta textele scrise intr-o limba asemanatoare celei slavone. In cazul pietrei descoperite in Muntii Neamtului, lucrurile sunt insa mai complicate, fiindca literele glagolitice sunt insotite de simboluri misterioase, formând mesaje de sine statatoare. In opinia profesorului Ionita, acest fapt ar putea fi explicat prin aceea ca, in urma cu peste o mie de ani, locuitorii acestor tinuturi au incercat sa imbine alfabetul glagolitic care tocmai se raspândea, cu propria lor forma de exprimare scrisa, datând din vremea getodacilor. O desoperire asemanatoare a mai fost facuta, pe teritoriul tarii noastre, doar în Basarabi, in judetul Constanta, unde a fost scos la lumina un complex rupestru sapat intr-un masiv muntos de creta. In lume, se mai pastreaza de asemenea sapte manuscrise glagolitice, adevarate opere de arta in opinia profesorului Ionita, printre acestea numarându-se cele de la Vatican, Athos si Sinai. Dat fiind faptul ca scrierea glagolitica a fost folosita in exclusivitate doar pentru textele si mesajele cu caracter religios, piatra descoperita pe Valea Bistritei ar putea reprezenta fie un monument funerar al vreunui conducator, fie un altar de inchinaciune al crestinilor timpurii de pe meleagurile noastre. „Facem in continuare cercetari in zona si mai ales ne straduim sa descifram textul sapat in piatra, fiindca descifrarea acestor grupuri de litere ce contin un mesaj evident ar putea elucida aspecte inedite cu privire la istoria veche a României”, a spus Dumitru Ionita. Vestigiu arheologic, dinamitat de cautatorii de comoriVestigiul cu inscriptii glagolitice, datând dupa primele estimari ale profesorului Ionita cel putin din secolele IX-X, nu a scapat insa manifestarilor barbare ale oamenilor timpurilor noastre. Dupa ce au aflat de descoperire, câtiva localnici au dinamitat pur si simplu blocul de piatra, in speranta ca sub ea vor gasi ingropate comori. Nu au gasit nimic, insa au reusit sa distruga partial piatra inscriptionata, dislocând-o si spargând-o in trei blocuri distincte. Din nefericire, autoritatile nu au luat nicio masura vizavi de actul de barbarie comis. Din fericire, insa, inscriptiile misterioase s-au pastrat in marea lor majoritate si asteapta sa fie descifrate, pentru a dezvalui, peste arcul timpului, mesajul lasat de stramosii nostri in urma cu mai bine de 1000 de ani.
Tablite si pietre inscriptionate cu scrieri vechi de mii de aniMuntii Neamtului s-au remarcat, secole la rând, prin frumusetea de neegalat a locurilor si prin bogatia traditiilor populare. Descoperirile uimitoare facute de un profesor din partea locului au avut, insa, darul sa stârneasca largi controverse in rândul istoricilor si sa aduca zona in centrul atentiei, transformând-o intr-un tinut al misterelor greu de elucidat. Aici, au fost gasite tablite din lut, imprimate cu pictograme care s-ar putea dovedi a fi forme ale celei mai vechi scrieri din lume. Mai nou, tot aici a fost descoperita o ciudata structura megalitica, inscriptionata cu un amestec de litere glagolitice, caracetere paleoslavone si simboluri necunoscute. in cazul in care ar fi descifrat, textul ar putea oferi informatii despre viata si cultura celor care au trait pe aceste locuri cu mai bine de o mie de ani in urma.
Ciprian Predescu

duminică, 1 noiembrie 2009

Luna cu Înger


Autor: Marian Deaconu
Intr-o roca selenara s-a descoperit statuia unui inger! Un savant de renume din Washington a facut de curand publica stirea ca echipajele de cosmonauti ale NASA au adus de pe Luna o roca in care era incastrata o statueta din metal de 30 de cm reprezentand un inger cu aripile deschise.
Statueta a fost adusa pe Pamant acum 26 de ani de catre membrii echipajului Apollo 11, afirma dr. Morris Wedler, un reputat geolog din Washington, ce a lucrat el insusi la NASA vreme de doua decenii. Dupa parasirea agentiei, in 1987, savantul a pastrat insa legatura cu fostii sau colegi ajungand si in posesia uluitoarei informatii. "Implicatiile ce decurg din descoperirea acestei uluitoare statuete sunt absolut naucitoare”, declara el, inseamna ca odata, in vechime, pe Luna a existat o admosfera care a permis viata si ca acolo au locuit fiinte inteligente cu un pronuntat simt al frumosului.
Ingerul - o reprezentare a unei femei cu aripi crescute din umeri si parul lung ondulat a fost confectionat dintr-un compus al fierului, care se gaseste numai pe solul lunar, ceea ce inlatura cu desavarsire posibilitatea ca statuia sa fi fost lasata acolo de membrii echipajelor spatiale terestre sau de fiinte extraterestre. In plus, metalul a fost indelung slefuit de reprezentantii civilizatiei misterioase care au facut statuia.