duminică, 5 ianuarie 2014

Noutati de la CERN

Oamenii de stiinta care lucreaza in cadrul Organizatiei Europene pentru Cercetari Nucleare (CERN) au anuntat ca sunt pe cale sa faca o descoperire fabuloasa: existenta unei noi dimensiuni. In prezent, oamenii au cunostiinta despre patru dimensiuni: lungimea, latimea, inaltimea si timpul. Una dintre predictiile Babei Vanga pentru 2010 – 2011 a fost si ca oamenii vor descoperi o noua dimensiune, si apoi altele, pana la 11, dovada incontestabila a existentei vietii dupa moarte.

Interesant este ca si matematicienii care au teoretizat la mult timp dupa moartea Vangai un multivers au ajuns la concluzia ca numarul maxim de dimensiuni nu poate depasi 11. In Biblie se vorbeste despre cele 9 ceruri, care impreuna cu Pamantul ar face 10 “universuri”, iar in al 11-lea e lacasul lui Dumnezeu. Iata ca acum, dupa matematicieni ar fi randul fizicienilor sa aduca o dovada palpabila a acestor dimensiuni.
Specialistii de la CERN insa, afirma ca, odata cu cercetarile declansate de experimentele din acceleratorul de particule, au ajuns la niste rezultate extrem de importante. “Avem rezultate noi tot timpul. Informatii despre existenta particulei Higgs, care nu a fost descoperita pana acum, dar despre care se crede ca are un rol foarte important in a da masa materiei, ar trebui sa fie disponibile pana la sfarsitul anului viitor, particula soseste dintr-o alta dimensiune si ca sa zicem asa, este un comprimator de energie din care rezulta materia. Este un catalizator, care paraseste apoi reactia si se intoarce de unde a sosit”, a spus Fabiola Gionotti, purtator de la CERN, citata de Reuters. Cu alte cuvinte, in 2011, omenirea ar putea avea parte de o descoperire extrem de importanta despr un multivers.
Acceleratorul de particule de care se ocupa CERN poate produce patru tipuri de experimente, pentru a vedea care erau conditiile de dupa formarea Universului. Ciocnirea protonilor la viteze apropiate de cea a luminii ar putea aduce fizicienilor descoperirea bosonului Higgs, considerata a fi “particula lui Dumnezeu”, schimband astfel legile fizicii sau adaugand altele noi precum cea a super-simetriei.

Sursa: agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu