marți, 27 octombrie 2009

Cronovizor


Dorim să retrăim trecutul. Cronovizorul există, dar face parte din acea categorie de descoperiri ce vor rămâne mult timp ascunse...


Preotul şi teologul Francois Brune, în cartea sa, "Morţii ne vorbesc", scrie că benedictul Pellegrino Ernetti, profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia, a realizat împreună cu o echipă de 12 specialişti un aparat pe care l-a denumit cronovizor. Cu ajutorul lui a reuşit să capteze în anii ’70 ai secolului al XX-lea sunetul şi imaginea unei tragedii antice jucate la Roma în anul 169 î.Hr. Tragedia este "Tieste" de Quintus Ennius, astăzi uitată. Cu acest aparat s-au mai putut primi şi planurile unui viitor hold-up, putând astfel să prevină Poliţia şi să facă să eşueze operaţiunea. Nu este exclus, în această idee, ca pe viitor să reuşim să înregistrăm orice evenimente petrecute, derulate în mod real. În acest sens s-ar putea crea o istorie adevărată a omenirii, s-ar putea afla mai uşor autorii unor crime, dar în acelaşi timp s-ar putea afla şi derularea vieţii intime a fiecăruia, ceea ce cred că nu şi-ar dori nimeni. Atunci viaţa pe Pământ şi-ar schimba radical coordonatele. Din această cauză, chiar dacă un asemenea aparat poate deveni o realitate, cu siguranţă el nu va fi folosit pe scară largă.

3 comentarii:

  1. poate unii vor sa retraiasca trecutul, cred eu insa ca majoritatea ar vrea sa il schimbe intr-un fel sau altul

    poate ar trebui inventata o masina de facut oamenii mai buni...astfel am schimba viitorul

    zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, poate ar vrea să schimbe trecutul, însă atunci n-am mai fi fiinţe unice. Nu ne-am mai putea lua în serios...
    Maşina de făcut oamenii mai buni? Nu cred că trebuie inventată. Oamenii înşişi pot alege să lupte sau nu pentru asta. Suntem condamnaţi la libertate!:)
    Îţi mulţumesc pentru dialog.
    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  3. Din anii 70 si pana acum, daca ar fi existat un astfel de aparat, ar fi fost imbunatatit, testat si incercat si am fi mai auzit despre el. Oamenii de stiinta ar fi sarit imediat sa ii afle secretele si sa profite de avantajele lui.Cred insa ca a fost numai o iluzie faptul ca percepuse chiar niste sunete reale ale unor fapte petrecute cu mult timp in urma.Interesant subiectul.

    RăspundețiȘtergere