luni, 12 octombrie 2009

Obiectele de la Aiud.


Aceste obiecte vin din Camera dispărută...



In anul 1974 langa Aiud au fost descoperite de o echipa de muncitori care lucaru la o cariera de nisip, trei obiecte misterioase ingropate la 10 metri in pamant.
Doua dintre acestea s-au dovedit a fi oase de mastodonti ( fapturi disparute de peste un milion de ani de pe planeta), al treile obiect insa le-a dar mare bataie de cap specialistilor.
Obiectul metalic gasit avea forma de ciocan iar in interiorul lui erau doua gauri.De fapt, nu forma obiectului metalic era neobisnuita ci materialul din care era alcatuit. Obiectul era format din 12 tipuri diferite de metale dar unul singur era cel principal – aluminiul.
Aluminiul este un metal care a fost descoperit abia in anul 1875, iar la sfarsitul secolului al 19-lea a fost prelucrat pentru prima oara termic, astfel incat sa se poata alcatui obiecte din el; pana atunci aluminiul exista doar in natura sub forma de minerale.
Pe langa aceasta, obiectul gasit era acoperit cu un strat de oxid mai gros de un milimetru, avand in vedere ca aluminiul se oxideaza in prezenta oxigenului cu un strat foarte, foarte subtire, un milimetru de oxid pe un obiect de aluminiu inseamna foarte mult, deci acel obiect descoperit era foarte vechi.
Unul din oamenii care au cercetat acel obiect era specialist in nave spatiale si el a ajuns la concluzia ca acel obiect reprezinta de fapt talpa de aterizare a unui obiect zburator de dimensiuni mici.
Aceasta teorie a fost acceptata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu